تفاوت بین پردازنده‌های اینتل (Intel) و نسل‌های آن‌ها

تفاوت بین پردازنده‌های اینتل (Intel) و نسل‌های آن‌ها

پردازنده و نسل آن اولین چیزهایی هستند که فروشنده به شما می‌گوید یا شما در حین خرید یک لپتاپ یا کامپیوتر جدید به دنبال آنها می‌گردید. پس، دقیقاً این نسل‌های اینتل چیست؟ در اینجا ما تفاوت‌های بین پردازنده‌های اینتل و نسل‌های آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

احتمالاً حس فناوری شما در حال تلاش برای یافتن پردازنده مناسبی است که عملکرد و سازگاری را فراهم کند. اینتل هنوز هم یک انتخاب مناسب است، اما تفاوت‌های زیاد بین پردازنده‌های اینتل ممکن است هر کسی را در شرایطی دچار سردرگمی کند. بخش خوب این است که اینتل همچنان یک نیروگاه قدرتمند است و گستره‌ای وسیع از گزینه‌ها را ارائه می‌دهد، بنابراین شما قادر خواهید بود پردازنده‌ای را بر اساس استفاده یا نیاز خود پیدا کنید. این مرور سریع به شما روشن خواهد کرد که چه چیزی پردازنده‌های اینتل و نسل‌های آن‌ها را از یکدیگر جدا می‌کند و شما را برای انجام تصمیمی آگاهانه در حین خرید، قوی‌تر خواهد ساخت.

پردازنده‌های اینتل

حقیقت پشت نسل‌های پردازنده: جدا کردن حقیقت از افسانه!

شما ممکن است اخیراً برای کامپیوترها یا پردازنده‌های اینتل جستجو کرده باشید و تگ “Generation” و یا نسل را مستقیماً پس از شماره مدل پردازنده مشاهده کرده باشید. در طول سال‌ها، تفاوت بین پردازنده‌های اینتل به طور پیشرونده بهبود یافته است. معماری مشهود‌ترین تفاوت میان نسل‌ها است.

با گذر زمان، سازگاری RAM، پشتیبانی از کش و قابلیت اورکلاک نیز بهبود یافته‌اند. پردازنده‌های جدید همچنین می‌توانند clock speed بیشتری را برای خود بدست آورند در حالی که به طور قابل توجهی کارآیی انرژی بیشتری دارند.

آیا نسل پردازنده واقعاً اینقدر مهم است یا همه‌چیز فقط یک دستاورد بازاری است؟ بیایید به تفاوت‌ها نگاه کنیم.

نگاه کلی به نسل‌های پردازنده اینتل:

سوءتفاهم درباره این پردازنده‌ها:

برای شروع، بسیاری از مردم باور دارند که نسل‌های پردازنده Core i3، i5 و i7 هستند. پردازنده‌های اینتل با انواع و برندهای مختلفی عرضه می‌شوند.

پس از ظهور سری Core I، مفهوم نسل‌ها محبوب شد. تفاوت اساسی بین نسل‌های پردازنده، میکرومعماری پردازنده است.

اصطلاحات کلیدی مرتبط با پردازنده‌های اینتل:

بیایید به برخی اصطلاحاتی که در دنیای پردازنده‌های اینتل استفاده می‌شوند، نگاهی بیندازیم:

تعداد هسته‌ها: بیشتر پردازنده‌های لپتاپ و دسکتاپ دارای دو یا چهار هسته (دو هسته و چهار هسته) هستند. برخی از نسخه‌های جدیدتر شش یا حتی هشت هسته دارند. هر چه تعداد هسته‌های کامپیوتر شما بیشتر باشد، او می‌تواند بیشترین وظایف را به یکباره انجام دهد بدون آهستگی. اگر اغلب از برنامه‌های زیادی استفاده می‌کنید یا تعداد زیادی تب را در مرورگر خود باز می‌دارید، از داشتن هسته‌های اضافی استقبال خواهید کرد.

Clock Speed: تعداد عملیاتی که یک CPU می‌تواند در هر ثانیه انجام دهد، به گیگاهرتز (GHz) اندازه‌گیری می‌شود. اگر مدل‌های لپتاپ/دسکتاپ را با هم مقایسه کنید، هرچه عدد بزرگتر باشد، دستگاه سریع‌تر است. وقتی به برنامه‌ها، فایل‌ها و صادرات عکس‌ها دسترسی دارید، تفاوت سرعت ساعت را احساس خواهید کرد.

اعداد نسل: وقتی یک CPU را انتخاب می‌کنید، یک جنبه دیگر وجود دارد که باید در نظر بگیرید. اولین رقم بعد از خط که نسل پردازنده‌تان را تعیین می‌کند. اگر عدد بیشتر باشد، پردازنده شما جدیدتر است. جدیدترین نسل نسل ۱۴ است که در سال ۲۰۲۴ منتشر شد.

Core i5-7200U: دو هسته، حداکثر سرعت ۳.۱ گیگاهرتز

Core i5-8250U: چهار هسته، حداکثر سرعت ۳.۴ گیگاهرتز

1. Intel Core Processors :

پردازنده‌های اینتل Core، بالاترین سطح پردازنده‌های این شرکت هستند. آنها در سال ۲۰۰۶ به عنوان استانداردی برای تراشه‌های پردازنده ارشد معرفی شدند و خط محبوب پنتیوم را جایگزین کردند. آنها در مدل‌های مختلفی ارائه می‌شوند، از جمله Core i3، i5، i7، i9 و هر یک تا دو سال یک نسل جدید عرضه می‌شود.

معمولا،

  1. هر چه عدد “i” روی Core بزرگتر باشد، تراشه بهتری خواهد بود.
  2. تراشه با هر نسل پیشرفت می‌کند.

بنابراین، یک پردازنده Intel Core i7 عملکردی بهتر از یک پردازنده Intel Core i5 دارد، و یک تراشه Core i9 نسل ۱۱ عملکرد (با ویژگی‌های بیشتر) یک تراشه Core i9 نسل ۱۰ را پیش خواهد گرفت.

بطور کلی، هر چه پردازنده در جدول بالاتر باشد، “بهتر” خواهد بود. به عنوان مثال، پردازنده‌های Core نسل ۱۱ ارتباطات، گرافیک و پیشرفت‌های هوش مصنوعی را بهبود داده‌اند، که منجر به یک پلتفرم بسیار سریع‌تر و آسان‌تر با WiFi 6 می‌شود. آنها بسیار جمع و جور و کارآمد هستند، که به شرکت‌هایی مانند HP این امکان را می‌دهد تا لپتاپ‌هایی را تولید کنند که سبک‌تر، خنک‌تر و قدرتمندتر از همیشه هستند.

همچنین مقاله ساختار فایل سیستم در لینوکس را بخوانید.

معانی پسوند اینتل Core:

2. Intel Xeon Processors :

پردازنده اینتل Xeon یک واحد پردازش مرکزی پیشرفته از اینتل است. آنها از بسیاری جهات با پردازنده‌های Intel Core مشابه هستند، اما در برخی جنبه‌ها پیچیده‌تر نیز می‌باشند. پردازنده‌های Intel Xeon بدون شک قدرتمند هستند. آنها تعداد زیادی هسته دارند و ویژگی‌های منحصر به فردی که آنها را برای اجرای برنامه‌های سنگین و فعالیت‌های مهم ایده‌آل می‌سازد. حافظه با کد تصحیح خطا احتمالاً مهم‌ترین ویژگی از این خصوصیات است.

همچنین مقاله غیر فعال کردن IPv6 در لینوکس را بخوانید.

نسل‌های پردازنده اینتل Xeon:

  • Cooper Lake (2020-2021): Xeon Gold و Xeon Platinum
  • Comet Lake (2020-2021): Xeon W
  • Cascade Lake (2019-2020): Xeon Platinum، Xeon Gold، Xeon Silver و Xeon Bronze
  • Coffee Lake (2018-2019): Xeon E

معانی پسوندهای پردازنده‌های اینتل Xeon:

پسوندهای مختلف حروف در انتهای نام پردازنده‌های Xeon اطلاعاتی درباره ویژگی‌های تراشه ارائه می‌دهند.

3. Intel Pentium Processors :

پردازنده‌های پنتیوم از اینتل پردازنده‌هایی در سطح میانی هستند که عملکرد خوبی را با هزینه کمتری نسبت به خطوط پردازنده‌های Core و Xeon ارائه می‌دهند. این پردازنده‌ها با سرعت‌های مشابه تراشه‌های قوی‌تر Core کار می‌کنند، اما شامل ویژگی‌های ممتاز مانند Turbo Boost یا HyperThreading نمی‌شوند؛ بنابراین، ارزان‌تر هستند.

یک پردازنده پنتیوم ممکن است انتخابی عالی باشد اگر شما کارهای سنگین CPU مانند داده‌پردازی گسترده یا طراحی انجام نمی‌دهید.

همچنین مقاله SQLچیست؟ را بخوانید.

نسل‌های پردازنده اینتل پنتیوم:

  • Jasper Lake (2021): Pentium Silver
  • Comet Lake (2019 تا 2020): Pentium Gold
  • Tiger Lake (موبایل-2019 تا 2020): Pentium Gold
  • Coffee Lake (2018-2019): Pentium Gold

معانی پسوندهای پردازنده اینتل پنتیوم:

4. Intel Celeron Processors :

سلرون یک عضو پایین‌رده (و کم‌هزینه) از خانواده CPU‌های مبتنی بر معماری P6 اینتل است. اگرچه از همان معماری پنتیوم II استفاده می‌کند، اما چندین قابلیت عملکرد بالای پنتیوم II را ندارد. نسخه‌های سلرون بعد از 300 A شامل کش L1 و L2 روی تراشه هستند، به این معنی که کش با همان سرعت ساعت CPU در دسترس است. کش L2 سلرون کمتر از پنتیوم II است (128 کیلوبایت در مقابل 512 کیلوبایت).

کش L2 سلرون روی تراشه CPU قرار دارد، اما کش پنتیوم II اینگونه نیست، بنابراین سرعت‌های مؤثر L2 آنها تقریباً یکسان است. پردازنده‌های سلرون با سرعت ساعت تا 466 مگاهرتز در نگاه اول برای کاربران قدرتمند جذاب به نظر می‌رسند. با این حال، باید با قابلیت‌های محاسباتی پنتیوم II مقایسه شوند تا کاربرد عملی آنها درک شود.

نسل‌های پردازنده اینتل سلرون:

  • Jasper Lake (2021): Celeron N
  • Comet Lake (2019-2020): Celeron G5
  • Tiger Lake (موبایل: 2019-2020): Celeron 6305
  • Coffee Lake (2018-2019): Celeron G4

معانی پسوندهای پردازنده اینتل سلرون:

خلاصه:

اینتل صدها مدل مختلف پردازنده تولید می‌کند و هر ساله مدل‌های جدیدی را عرضه می‌کند.

در اینجا یک مرور سریع داریم:

  • خانواده پردازنده‌های Intel Xeon برای فعالیت‌های علمی و داده‌محور بهینه شده است. این پردازنده‌ها به دلیل داشتن هسته‌های متعدد و ویژگی‌های خاص، برای اجرای برنامه‌های سنگین و کارهای حیاتی بسیار مناسب هستند.
  • خط پردازنده‌های Intel Pentium یک راه‌حل اقتصادی است که ارزش زیادی برای هزینه پرداختی ارائه می‌دهد. این پردازنده‌ها با سرعت ساعت مشابه پردازنده‌های قوی‌تر Core کار می‌کنند، اما ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند Turbo Boost یا HyperThreading ندارند، بنابراین مقرون به صرفه‌تر هستند.
  • برای خریداران سطح ورودی با بارهای کاری سبک، پردازنده‌های Intel Celeron عملکرد سریعی ارائه می‌دهند. این پردازنده‌ها برای کارهای روزمره و استفاده‌های عمومی بسیار مناسب هستند و قیمت کمتری نسبت به پردازنده‌های سطح بالاتر دارند.

به طور کلی، اینتل با ارائه مدل‌های متنوع پردازنده، نیازهای مختلف کاربران را از پردازش‌های سنگین تا کارهای روزمره پوشش می‌دهد.

مرجع: سایت cashify

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید