LTSP چیست؟

LTSP چیست؟

LTSP مخفف Linux Terminal Server Project است.LTSP یک پروژه free و open source است که اولین بار در سال 2005 طراحی شد.در این پروژه تعداد زیادی یوزر میتوانند به صورت یکپارچه از یک سرور و یک نرم افزار استفاده کنند ونیاز به نصب و کانفیک برای تک تک یوزر ها نیست.

در LTSP، تعداد زیادی کلاینت بدون هارد را از یک سرور بوت میکنیم و یوزرها از آن به عنوان دسکتاپ استفاده کنند.LTSP بیشتر در مراکزی کاربرد دارد که تعداد زیادی یوزر برای استفاده از دسکتاپ و نرم افزار های آن مثل فایر فاکس دارند.

در LTSP همه تنظیمات و کانفیگ ها سمت سرور انجام میشود و کلاینت ها فقط تصویری از دسکتاپ یوزر را به او نمایش میدهند. این تصویر از طریقه پروتکل ssh روی شبکه انتقال پیدا میکند.

اولین نسخه از LTSP را LTSP5 نامگذاری کردند و در سال ۲۰۱۹ به صورت کامل توسط Alkis Georgopoulos بازنویسی و ویرایش شد که LTSP 19 نامگذاری شد.که در ادامه مقاله به تفاوت بین LTSP5 و LTSP19 میپردازیم.

تفاوت بین LTSP5 و LTSP19 :

اولین تفاوت در استفاده Ram است.در نسخه ۵ همه کلاینت ها از رم سرور استفاده میکنند که رم سرور در این مورد باید بالا باشد وبرای حدوده ۳۰ کلاینت باید حدوده ۶۴ گیگابایت رم وجود داشته باید، اما در نسخه ۱۹ این موضوع تغییر کرده و هر کلاینت از رم روی خودش استفاده میکند.با این تفاسیر در نسخه ۱۹ ،سرور در حدود ۸ گیگابایت رم نیاز دارد و کلاینت ها ۴ گیگابایت رم.البته این مورد بستگی به برنامه های اجرایی و میزان سبک یا سنگینی آن نیز دارد.

دومین تفاوت در نحوه اجرای image سیستم عامل است.در نسخه ۵ به دلیل اینکه همه ی تغیییرات روی سرور بود و از رم سرور استفاده میکرد، تغییرات به صورت بلادرنگ روی کلاینت ها انجام میشد.ولی در نسخه ۱۹ سیستم عامل به صورت image روی رم کلاینت قرار میگیرد و بعد از انجام تغییرات اساسی باید یکبار دیگر روی سرور ایمیج ساخته شود و کلاینت ها ریبوت شوند.

مزایا LTSP19:

۱:صرفه جویی در زمان و هزینه

۲:تعمیر ونگهداری بر روی یک سیستم

۳:با جابه جایی یوزرها تغییری در دسکتاپ ایجاد نمیشود و فایل های هر یوزر برای همان یوزر باز میشود

۴:توانایی کنترل بر روی دسترسی یوزر ها

۵:مانیتورینگ یوزرها و دسترسی همزمان بر روی دسکتاپ ها

در مقالات آینده نحوه نصب LTSP19 را آموزش میدهیم

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید