ساخت کلاستر در ProxMox

ساخت کلاستر در ProxMox

در ادامه مقالات مربوط به ProxMox این‌بار به کلاسترسازی این ۳ نود می‌پردازیم.

کلاستر سازی در proxmox بسیار ساده و قابل در است و شما می‌توانید با کمترین زمان این کار را انجام دهید. کلاسترسازی یک روش است که در آن چندین دستگاه یا سرویس به هم متصل می‌شوند و به صورت هماهنگ عمل می‌کنند تا به عنوان یک واحد توزیع‌شده عمل کنند. هدف اصلی کلاسترسازی افزایش قابلیت اطمینان، کارایی، و قابلیت مقیاس‌پذیری سیستم است. با استفاده از کلاسترسازی، منابع موجود به بهترین شکل ممکن استفاده می‌شوند و در صورت خرابی یکی از اجزای کلاستر، کارایی سیستم تحت تأثیر کمتری قرار می‌گیرد.

کلاسترسازی می‌تواند در دامنه‌های مختلفی از فناوری اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد، از جمله سرویس‌دهی ابری، سرویس‌های وب، پایگاه داده، پردازش موازی، شبکه، و غیره. این روش معمولاً شامل استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص کلاسترسازی، پروتکل‌های مبتنی بر شبکه، و تکنیک‌های توزیع‌شده می‌شود تا اجزای کلاستر بتوانند به هم وصل شوند و به صورت هماهنگ عمل کنند.

مزایای اصلی کلاسترسازی شامل افزایش قابلیت اطمینان و پایداری سیستم، افزایش کارایی و عملکرد، امکان افزایش قابلیت مقیاس‌پذیری به راحتی، و کاهش هزینه‌ها به دلیل بهبود بهره‌وری منابع می‌باشد.

در ابتدا باید بدانید که برای این کلاستر سازی نیاز هست یکی از نود ها را به عنوان نود اصلی برای کلاستر انتخاب کنید و تنظیمات را روی آن انجام دهید.و بعد مابقی نود ها را در این زیر مچموعه اضافه می‌کنیم.

ساخت کلاستر، nod اصلی:

۱) برای این کار ابتدا در پنل یکی از سرور ها وارد شده و درسمت چپ قسمت بالا، گزینه Dadacenter را انتخاب می‌کنیم.در قسمت میانی صفحه، گزینه Cluster را انتخاب می‌کنیم و بعد گزینه Create Cluster را میزنیم.

۲) در پنجره باز شده در قسمت Cluster Name ایتدا یک اسم برای آن انتخاب می‌کنیم.و در قسمت Cluster Network باید ip سرور را بزنیم(بصورت پیش فرض وجود دارد). بعد از چند ثانیه در صورتی که به خطا نخورد باید پیغام “TASK OK” را می‌دهد.

۳) تا اینجای کار یکی از نودها (نود اصلی) را کلاستر کرده ایم.برای اینکه بقیه نود های اضافه بشوند باید در همین سرور و در همین صفحه گزینه “Join Information” را بزنیم.یک پنجره شامل گزینه های “IP Address”، “Fingerprint”و ” Join Information” را باید مشاهده کنید.

ساخت کلاستر nod های زیرین:

۴) برای اضافه کردن مابقی سرور ها به کلاستر،ما به اطلاعات ” Join Information” نیازمند هستیم و آن را کامل کپی می‌کنیم.حالا به پنل مابقی سرور ها رفته و شبیه به مرحله اول در ابتدای مقاله عمل می‌کنیم فقط در آحر به جای Create Cluster ،گزینه “Join Cluster” را می‌زنیم و Fingerprint را در اینجا paste می‌کنیم.

بعد از اینکار اطلاعات سرور اصلی کلاستر ظاهر می‌شود.در محل پسورد هم، باید پسورد سرور اصلی کلاسترینگ که در اینجا nod1 را می‌زنیم.

برای اضفه کردن هر تعداد نود به کلاسترینگ خود فقط نیاز است که مرحله ۴ را روی آن نود انجام دهیم.

در نهایت در لیست سمت چپ صفه هر نود، باید نود های دیگر راشبیه تصویر زیر نمایش بدهد.

لینک ویدیو یوتوب این مقاله:

لینک چنل یوتوب:

https://www.youtube.com/@linuxacademyir

اینستاگرام:

https://www.instagram.com/linuxacademy.ir

لینکدین:

https://www.linkedin.com/in/taleghanipv

تلگرام:

https://t.me/linuxacademy_ir

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید