ساخت ماشین مجازی در proxmox

ساخت ماشین مجازی  در proxmox

در این مقاله به بررسی نحوه دانلود فایل iso و ساخت یک ماشین مجازی در proxmox میپردازیم.

برای ساخت یک ماشین مجازی ما در ابتدا نیاز به یک فایل iso داریم که برای این کار به قسمت local pvev مربوط به هر نود و بخش iso images می رویم که در این بخش فایل های iso مربوط به ماشین های مجازی را نگهداری کنید

در قسمت download from url لینک دانلود فایل ISO مد نظر خود را وارد میکنیم و Query URL کلیک می کنیم و پس از ذخیره شدن فایل iso با انتخاب upload در مسیر نصب ماشین مجازی قرار میگیریم و با انتخاب remove هم فایل iso مدنظر ر ا remove میکنیم .

در مرحله بعد یا از قسمت بالا و یا با کلیک راست روی خود نود createVM می کنیم و پروسه نصب ماشین مجازی را آغاز میکنیم نام گذاری میکنیم و فایل ISO را select میکنیم .

در مرحله بعد و تنظیمات مربوط به سیستم , در حالت default قرار می دهیم نکته که باید در این قسمت بدانید این است که در بخش bios قسمت seabios ممکن است برای شما نا آشنا باشد که بابد بدانید که یک بایوس opensource می باشد و همچنین UEFI که همان نسخه جدید bios می باشد که این مرحله را روی حالت پیش فرض رها میکنیم و ادامه می دهیم QEMU agent نیز یک پکیج QEMU می باشد و یک سرویس است که روی ماشین مجازی اجرا می شود تا شما بتوانید از host ماشین مجازی را مدیریت کنید که می توانید در همین قسمت فعال کنید و همچنین می توانید بعدا آن را نصب و فعال کنید.

در مرحله بعد و تنظیمات مربوط به قسمت Disk نیز همه چیز را در همان حالت پیش فرض قرار می دهیم و در ادامه وارد تنظیمات CPU می شویم و core مورد نیاز را نیز اختصاص می دهیم و قسمت بعد نیز تنظیمات مربوط به memory را انجام می دهیم .

نکته مهم در این قسمت این است که یک اصطلاحی داریم به نام overcommit کردن و بدین صورت کار میکند که بیشتر از آن چیزی که در واقعیت و به صورت سخت افزاری مموری وجود دارد به ماشین های مجازی مموری اختصاص دهیم .bestpractice ما در overcommit کردن 1.5 برابر مقدار فضایی است که free در مموری داریم و نکته اینکه اگر usage و load زیادی روی مموری وجود دارد امکان overcommit کردن نیست و با استفاده ازballooning می توان hypervisor ماشین های مجازی را مدیریت کرد بدین صورت که مموری را از ماشین هایی که در حال حاضر درحال استفاده از مموری نیستند می گیرد و به ماشین هایی که نیاز دارد می دهد.

استراتژی مجازی سازی های مختلف در overcommit کردن متفاوت است مثلا openstack در bestpractice خود 1.5 برابر می باشد , در kvm خام max ندارد و هر چقدر بخواهیم می توانید مموری مجازی اختصاص دهیم.

در مدیریت ballooning اصطلاحی وجود دارد به نام KSM که مخفف kernel samepage merging می باشد و در قسمت summery وجود دارد و کاری که می کند این است که اگر task هایی که در ماشین های مجازی که در حال اجرا هستند یکی باشد به جای اینکه هر کدام جداگانه فضا در host اشغال کنند با استفاده از KSM تشخیص می دهد که این taskها یکسان است پس در نتیجه به اندازه یکی از این task ها فضا اشغال می شود و صرفه جویی در فضای مموری انجام میشود.

در ادامه و مرحله بعد از ساخت ماشین مجازی بخش network را نیز در همون حال پیش فرض قرار می دهیم ( در این مرحله تنها یک حالت bridge وجود دارد )و در قسمت model نیز از paravirtualization استفاده میکنیم بدین معنی که ماشین می داند که مجازی سازی صورت میگیرد و روش مجازی سازی است که برای ماشین مجازی یا مهمان یک اینترفیس سخت افزاری شبیه به لایه اصلی سخت افزاری ایجاد می نماید و نهایتا finish و ساخت ماشین مجازی انجام می شود.

ماشین مجازی در قسمت نود ما ظاهر می شود و از قسمت console نیز می توان به آن دسترسی داشت و در قسمت hardware نیز می توان سخت افزار و network را تغییر داد .

نکته در این قسمت این است ما پس از نصب هم در ماشین مجازی و هم در host و هم در دیتاسنتر Firewall وجود دارد و باز هم دیتاسنتر نسبت به بقیه ارجعیت دارد .

cloud-init نیز یک پکیج است در مجازی سازی که برای ساخت template با امکانات و تنظیمات مختلف و در بستر cloud استفاده می شود و با استفاده از آن template به راحتی ماشین مجازی نصب میکنیم و تنظیمات از قبل در آن وجود دارد و برقرار است.

لینک ویدیو یوتوب این مقاله:

https://www.youtube.com/watch?v=4HDBQide2aI&t=570s

لینک چنل یوتوب:

https://www.youtube.com/@linuxacademyir

اینستاگرام:

https://www.instagram.com/linuxacademy.ir

لینکدین:

https://www.linkedin.com/in/taleghanipv

تلگرام:

https://t.me/linuxacademy_ir

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید