SDDC

مهاجرت به Cloud ، انعطاف پذیری بی سابقه ای را برای شرکتهای امروزی به ارمغان آورده است اما از آنجایی که امروزه کسب و کارها بیشتر از این مزایا استفاده میکنند، خطر ایجاد پیچیدگی ناخواسته در دیتا سنتر همواره وجود دارد .

برای حل این مشکل، SDDC زیرساخت مجازی سازی شده را ایجاد می کند که تهیه و مدیریت منابع را ساده می کند و زمانی که با موفقیت پیاده سازی شود، معماری یکپارچه ای به وجود می آورد که تمام اجزای ضروری دیتاسنتر را در نظر گرفته و هماهنگ میکند.

برای درک مزایا و چالشهای پیرامون SDDC ، باید در نظر بگیریم که چگونه به اینجا رسیدیم.

Traditional Data Center vs Virtualization :

در حالت قدیمی، دیتاسنتر از سه ستون زیرساخت فناوری اطلاعات تشکیل شده است: منابع محاسباتی، ذخیره سازی و شبکه.
در واقع زمانی هر سه این منابع فیزیکی بودند که اغلب به صورت جغرافیایی در کنار هم قرار میگرفتند که برا ی برخی سازمانها، این هنوز هم صادق است .با این حال، اکثریت قریب به اتفاق شرکتها حداقل بخشی از زیرساختهای خود را به فضای
ابری منتقل کرده اند و بخشی از منابع را به خاطر مقیاس پذیری، انعطاف پذیری و کارایی هزینه مجازی سازی میکنند. امروزه منابع مجازی ممکن است اشکال مختلفی داشته باشند.

معماری SDDC

معماری SDDC رویکرد پیچید ه ای را برای مدیریت دیتاسنتر نشان می دهد و دارا ی لایه های متعددی است که بر عملکردهای مختلف تمرکز دارند.

لایه Physical : محاسبات، ذخیره سازی و دستگاه های شبکه در دیتاسنتر در این لایه قرار داد. این لایه بر عملکرد و ثبات عملکردی دستگاه ها تمرکز می کند و یک محیط پایدار برای کل شبکه و عملیات تجاری SDDC فراهم می کند.
لایه Virtual : دسترسی به زیرساخت فیزیکی را کنترل می کند و منابع را برای ارائه آنها به عنوان خدمات، تفکیک می کند. همچنین مسئول نظارت بر عملیات شبکه و تخصیص منابع، ساده سازی مدیریت دیتاسنتر و بهبود کارایی است .

لایه management : مدیریت را استاندارد می کند و قابلیت های orchestration و automation را فعال می کند، که به SDDC اجازه می دهد از یک بخش مرکزی کنترل شود .
برای درک بهتر SDDC بهتر است با مفاهیم SDN و SDS بیشتر آشنا شویم.

SDN

SDN مخفف Software Defined Network یک رویکرد معماری شبکه است که کنترل و مدیریت شبکه را با استفاده از نرم افزارهای کاربردی امکان پذیر می کند. از طریق Software Defined Network (SDN) رفتار شبکه ای کل شبکه و دستگاه های آن به شیوه ای کنترل شده مرکزی از طریق نرم افزاری با استفاده از API های موجود برنامه ریزی میشوند.

برای درک Software Defined Network ، باید سطوح مختلف درگیر در شبکه را درک کنیم. این سطوح عبارتند از:
1 . Data Plane
2 . Control Plane

DataPlane

تمام فعالیت های مربوط به دیتای پکت ها که توسط کلاینت ارسال شده مربوط به این بخش است:
1 . ارسال پکت ها
2 . تقسیم بندی و جمع آوری مجدد دیتا ها.
3 . تکرار پکت ها برای multicasting.

Control Plane

تمام فعالیتهای لازم برای انجام فعالیتهای Data Plane به جز دیتای پکت های کلاینت . به عبارت دیگر، این مغز شبکه است که شامل:
1 . ایجاد جدول های routing
2 . تنظیم پالیسی های مدیریت پکت ها

اهمیت SDN

1. اتصال بهتر شبکه: SDN اتصال شبکه بسیار بهتری را برای فروش، خدمات و ارتباطات داخلی فراهم می کند. SDN همچنین به اشتراک گذاری سریعتر دیتا کمک می کند.
2 . استقرار بهتر برنامه ها: استقرار برنامهها، خدمات و بسیاری از مدلهای تجاری جدید را ،میتوان با استفاده از Software Defined Networking افزایش داد .
3 . امنیت بهتر: SDN دید بهتری را در سراسر شبکه فراهم می کند. اپراتورها می توانند مناطق جداگانه ای برای دستگاه هایی ایجاد کنند که به سطوح مختلف امنیتی نیاز دارند. شبکه های SDN آزادی بیشتری به اپراتورها می دهند.
4 . کنترل بهتر با سرعت بالا: SDN با استفاده از یک کنترل کننده مبتنی بر نرم افزار ، سرعت بهتری نسبت به سایر انواع شبکه فراهم می کنند.
به طور خلاصه، می توان گفت که SDN به عنوان یک چتر بزرگتر یا یک Hub عمل می کند که در آن بقیه فناوری های شبکه می آیند و زیر آن چتر می نشینند و با پلتفرم دیگری ادغام می شوند تا با کاهش ترافیک و با افزایش کارایی جریان دیتا، بهترین نتیجه را به ارمغان بیاورند.

SDN کجا استفاده می شود؟

شرکتها از SDN ، برای استقرار سریعتر برنامه ها و در عین حال کاهش هزینه ها ی استقرار و عملیات استفاده می کنند. SDN به ادمین های شبکه اجازه می دهد تا خدمات شبکه را از یک مکان واحد، مدیریت و ارائه دهند .

اجزای SDN

سه جزء اصلی که SDN را می سازند عبارتند از:
1 . برنامه های SDN : برنامه های SDN درخواست ها یا شبکه ها را از طریق Controller SDN با استفاده از API ارسال می کنند.
2 . Controller SDN : Controller SDN اطلاعات شبکه را از سخت افزار جمع آوری می کند و این اطلاعات را برای برنامه ها ارسال می کند.
3 . دستگاه های شبکه SDN : دستگاه های شبکه SDN در کارهای ارسال و پردازش دیتاها کمک می کنند.

معماری SDN

در یک شبکه قدیمی، هر سوئیچ دارا ی data Plane و control plane مخصوص خود است. control plane سوئیچ های مختلف اطلاعات توپولوژی را مبادله میکند
و از این رو یک جدول forward میسازد که تصمیم میگیرد که پکت دیتای ورودی از طریق data plane باید به کجا ارسال شود .
رویکردی است که از طریق آن SDN Control Plane را از سوئیچ جدا کرده و آن را به یک واحد متمرکز به نام Controller SDN اختصاص میدهیم. از ا ین طریق، ادمین شبکه می تواند ترافیک را از طریق کنسول مرکزی بدون نیاز به دسترسی به
سوئیچ ها، شکل دهد.
Data plane همچنان در سوئیچ قرار دارد و هنگامی که پکتی وارد یک سوئیچ می شود، فعالیت ارسال آن بر اساس ورودی های جداول ، که از قبل توسط Controller تعیین شده اند، تعیین می شود .

یک معماری SDN معمولی از سه لایه تشکیل شده است.
لایه Application : شامل برنامه های معمولی شبکه مانند تشخیص نفوذ، فایروال و Load Balancer و … است.
لایه Control : شامل Controller SDN است که به عنوان مغز شبکه عمل می کند. همچنین امکان تفکیک سخت افزاری را برای برنامه های نوشته شده در بالای آن فراهم می کند.

لایه زیرساخت: این لایه شامل سوئیچ های فیزیکی است که data Plane را تشکیل می دهند و حرکت واقعی پکت های دیتا را انجام می دهند.
لایه ها از طریق مجموعهای از رابط ها به نام north-bound API (بین لایه Application و کنترل)و southbound API(بین لایه کنترل و زیرساخت) ارتباط برقرار میکنند.

SDS چیست؟

oftware-defined Storage یا SDS یک معماری ذخیره سازی است که نرم افزار ذخیره سازی را از سخت افزار آن جدا می کند. برخلاف سیستم های ذخیره سازی قدیمی مانندnetwork-attached storage (NAS) یا storage area network (SAN) ، SDS عموما برای اجرا ی هر سیستم استاندارد صنعتی x86 طراحی شده است و وابستگی نرم افزار به سخت افزار اختصاصی را از بین میبرد .

مزایای SDS

1. SDS انتخابی شما نباید از همان شرکتی باشد که سخت افزار را به شما فروخته است. شما می توانید از هر کالا یا سرور x86 برای ایجاد زیرساخت ذخیره سازی مبتنی بر SDS استفاده کنید. این بدان معناست که با افزایش نیازهای ذخیره
سازی، می توانید ظرفیت سخت افزار موجود خود را به حداکثر برسانید .
2 . SDS به شما این امکان را می دهد ظرفیت و عملکرد را به شکل کاملا مستقل، متناسب با نیاز سازمان تنظیم کنید .
3 . ذخیره ساز های SAN محدود به تعداد Node هایی هستند که میتوانند استفاده کنند. SDS ، طبق تعریف خود، به این شکل محدود نیست و از لحاظ تئوری بی نهایت مقیاس پذیر است.

مزایای Software-Defined Data Center

بر اساس ویژگیهای منحصر به فرد، Software-Defined Data Center به سازمانها این امکان را میدهد تا با هزینه کمتر، استقرار، مدیریت و پیاده سازی کسب و کار انعطاف پذیر تر و سریعتر را به دست آورند.

چابکی کسب و کار ها: SDDC با مدیریت زیرساخت، automation و توابع هماهنگ سازی خدمات، وابستگی
فیزیکی سخت افزار را حذف می کند و تأمین منابع را در زمان واقعی امکان پذیر میکند ،که میتواند بارهای کاری را مدیریت کند و به سرعت به تقاضاهای کسب و کار پاسخ دهد .
در واقع ، زمان استقرار و تامین منابع را می توان به میزان قابل توجهی کاهش داد و دیگر زمان زیادی طول نمیکشد تا ظرفیت Storage بیشتری برای برنامه ها فراهم شود و شبکه فیزیکی اصلاح شود .
افزایش مقیاس پذیری: SDDC مبتنی بر Cloud به سازمانها اجازه میدهد تا در صورت نیاز، عملکرد را افزایش یا کاهش دهند تا تقاضای در حال تغییر را برآورده کنند. افزایش یا کاهش منابع IT ،مانند ظرفیت دیتای Storage ، قدرت پردازش شبکه، بسیار ساده است. SDDC مقیاس پذیری نامحدود ی را ارائه می دهد. نیازی به نگرانی در مورد آزاد کردن فضای بیشتری برای رفع نیازهای در حال رشد کسب و کار نیست.

کاهش هزینه : SDDC می تواند به کاهش هزینه ها کمک کند. دیتاسنتر های قدیمی به نیرو ی انسانی بیشتر در حوزه IT ، تجهیزات گران قیمت ، زمان و نگهدار ی نیا ز دارند. در حالی که در SDDC می توانند از هزینه های سرمایه ا ی بزرگ جلوگیری کنند. به عنوان مثال، SDDC منابع را جمع آوری می کند تا با این کار استفاده از زیرساخت را بهبود بخشد و هزینه های خرید زیرساخت های جدید را کاهش دهد. استفاده بهتر همچنین به معنای کاهش هزینه های برق، سرمایش و غیره است .

مدیریت ساده دیتاسنتر : SDDC را می توان از طریق داشبورد مرکزی مدیریت کرد و به ادمین های شبکه امکان نظارت بر دیتا ها، به روز رسانی سیستم ها و تخصیص منابع ذخیره اضافی را داد. در مقایسه با دیتاسنتر های قدیمی، که ممکن است برای مدیریت به چندین ابزار فناوری اطلاعات، برنامه های کاربردی و نرم افزار نیاز داشته باشند، SDDC مدیریت دیتاسنتر را
بسیار ساده تر می کند .

لینک چنل یوتوب:

https://www.youtube.com/@linuxacademyir

اینستاگرام:

https://www.instagram.com/linuxacademy.ir

لینکدین:

https://www.linkedin.com/in/taleghanipv

تلگرام:

https://t.me/linuxacademy_ir

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید